Nya auktioner

Nya Tradera auktioner ute idag!
Har under julen rensat ut en massa dubletter samt spel & prylar jag inte längre behöver!
Så nu tänkte jag sälja dem på Tradera! Varsågod och kika på mina TV-spelsauktioner!
Finns något skoj för alla smaker! :)
Klicka här för att komma direkt till auktionerna!
Nya auktioner

Game Boy hyrfodral - Nyhet 29 jan 2007

Hyrfodral till Game Boy spel
Innan jag såg det här fodralet så hade jag ingen aning om att det fanns hyrfodral till Game Boy spel.
Att det finns hyrfodral till NES och SNES spel är ganska välkänt, men inte till GB spel. Detta är också ett sådant fodral som inte tillhör någon specifik speltitel, utan användes förmodligen till alla spel som inte hade ett eget dedikerat hyrfodral. Yapon hette det företag som under slutet av 80- och början av 90-talet var ledande med att hyra ut Nintendo spel. Detta fodral som ses ovan har ett textfält på ryggen där man kan fylla i spelets titel. Det gör mig lite förvirrad.. kanske var det t o m så att man även kunde köpa dessa hårdplastfodral och ha dem till att skydda sina GB spel? Vem vet? Inte jag i alla fall, den som vet mer får gärna höra av sig.

GB hyrfodral

GB fodral 2

GB hyrfodral 3

Atari T-Shirt - Nyheter 25 jan 2007

Klä sig i 30 års spelunderhållning
Atari står för så många minnen för så många människor, med Atari så blev dator & tv-spel plötsligt svensson. Alla familjer (i alla fall i USA) skulle ha ett Atari tv-spel ståendes framför TV´n. Sen Pong kom så har Atari´s spel funnits hos oss under 70-80-90 och nu 2000-talet. Atari står verkligen för spelunderhållning för hela familjen. Se bara på dom idag väldigt komiska reklamfilmerna ifrån 80-talet där hela släkten från yngst till äldst skulle bänka sig framför tv´n för att spela Atari.
När man ser en Atari logga så tänker man direkt dator & tv-spel, och så så ler man bara.

Atari t-shirt

Yoshi´s Island seriealbum - Nyheter 24 jan 2007

Färgglatt seriealbum med Yoshi och hans vänner
Detta spelet tillsammans med Super Mario World hör till de absolut bästa plattformstitlarna till SNES.
Det här är det plattformsspelet som jag har mest minnen till och som var så kul att spela! - Då som nu! Underbart färgglada 2D-världar med skojiga karaktärer och trallvänlig musik. Det känns verkligen som man befinner sig i den där sockersöta världen. Bokens omslag sätter verkligen fingret på spelets känsla.

Yoshis Island SFC Guide


Snake Rattle´n Roll - Nyheter 23 jan 2007

Tuffa maskar med grymt soundtrack!
Nyheten idag är det helschyssta plattformsspelet Snake Rattle´n Roll.
Jag kommer ihåg hur mkt jag spelade detta på NES när jag var liten.
Hur jag tävlade mot kompisen om att käka upp flest gula bollar, vinna bonusbanan, simma ifrån hajen, utmana ödet genom att ta den där prylen som spegelvänder styrkorset etc etc! Oj va skoj man haft med det här spelet! Och soundtracket är ju stenhårt, det sätter sig direkt i huvet..

På bilden ses Mega Drive versionen av spelet, som jag var tvungen att köpa! Det borde vara lika bra och borde ha snäppet vassare grafik än 8-bitaren. Vi får se! Jag ska testa spelet inom kort! :)

Snake Rattle´n Roll - Nyheter 23 jan 2007

Super Mario Bros Famicom Guideböcker - Nyheter 22 jan 2007

Ny vecka och nya nyheter!
Idag så är tillskottet i samlingen två fina gamla (1986) guideböcker i pocketformat.
Guiderna gäller de klassiska spelen Super Mario Bros och Super Mario Bros 2.
Inte för att spelen direkt behöver någon vidare guide egentligen, när man drar igenom
första SMB-spelet på 10 min. :)

Men kul ändå att äga böckerna.
Jag är som bekant en riktig sucker för Super Mario prylar.

SMB

Famicom Sticker Book - Nyheter 19 jan 2007

Klistermärken med spelmotiv
Snyggt litet album för klistermärken med motiv från de tidiga NES/Famicom spelen (främst svarta serien spelen). Albumet är ungefär halvfullt med klistermärken. Väldigt kul med alla screenshotsen. Dock så förstår jag inte mycket (inget alls) av vad som står eftersom alla kommentarer är skrivna på japanska.
Men snygg är den, och det räcker långt. :)

*På bilderna ses b la klistermärken från det klassiska fighting spelet Kung Fu, a.k.a. Spartan X i Japan.

Sticker Book

Famicom Disk System - Nyheter 18 jan 2007

Ja vi börjar väl med att förklara vad Famicom Disk är för något
Famicom Disk System (FDS) som endast såldes i Japan utkom 1986. Konsolen var ett komplement till den redan ganska inkörda Famicom konsolen som släpptes två år tidigare (1984). Även känd som NES i våra trakter. Du kopplade in ditt Disk System till konsolen för att kunna spela disketter genom denna. De populäraste Famicom spelen konverterades till Disk System, men det fanns även ett par helt unika spel endast släppta till FDS. Kul att känna till är att Legend of Zelda var det första spelet som släpptes till FDS.

Revolutionerande konsol
Disketter var framförallt betydligt billigare att producera än Famicom kassetter. Och om du tröttnade på dina Disk System spel så kunde du lätt radera innehållet och spara ner ett nytt spel på disketten.
Det fanns s k Disk Writer automater på stan (liknande en Coca Cola automat) där du kunde stoppa in ett Disk System spel, lägga i ett par japanska yen och ladda din diskett med ett nytt spel - här snackar vi spelrevolution 20 år för Wii´s tid.

Fler fördelar med Disk System
Förutom den billiga produktionen så innehöll spelen bättre ljud och möjligheten att plötsligt kunna spara ditt spel. Vem har inte önskat sig en sparningsfunktion i Metroid eller Kid Icarus? Ljudförbättringen märks tydligt i t ex Metroid. Helt grymt ljud, önskar fler kunde få chansen att uppleva detta underbara rymdäventyr med extra ljudkanal. Disketterna var även dubbelsidiga, vilket innebar att du under spelets gång ibland kunde få byta sida för att fortsätta spela. Bra att känna till; Originaldisketter är gula eller blå, det finns ganska mkt piratdisketter runt om i världen, speciellt från Hong Kong. Piratdisketterna är oftast grå till färgen.

Snygga manualer
Med spelen följde såklart en box och en manual. Manualerna är ganska små och kvadratiska och innehöll ofta väldigt fina illustrationer från spelet. Ibland kunde man också få med klistermärken, samlarkort och andra bonusgrejer.

Dubbelt så dyrt med FDS
Det finns alltså många fördelar med att äga ett Disk System framför ett vanligt Famicom. Nackdelarna kan vara att disketterna är lite känsligare än kassetter och att du måste ha ett Famicom för att kunna spela på ett Disk System - alltså köpa två konsoler.

All-in-one
Men tur är väl det, Nintendo tänkte ju på allt. Så dom tillverkade multikonsolen "Twin Famicom" som var maskinen som bestod utav ett Famicom och ett Disk System i ett - helt underbart, tack för det.

Bilden ovan
På bilden ser du en sådan maskin som du kunde mata in dina disketter i och ladda på med nya spel.
Eller njaa det är väl ingen riktig maskin. Utan endast ett spelförvaringsskåp i form utav en "Disk Writer" -maskin. I denna kan man förvara sina spel. Snygg och betydligt mindre i storlek.
Men visst hade de varit ball med en riktig fullsize maskin hemma i lägenheten! ;)

Famicom Disk System Holder

Game & Watch - Nyheter 17 jan 2007

Alla minns väl dom handhålla spelen från 80-talet
Med blippande ljud och svarta stela figurer som förflyttade sig på skärmen med de enkla knapptryckningarna LEFT och RIGHT så blev en hel generation fängslade. Alla hade varsitt spel i fickan i skolan som plockades fram på rasterna. Spelen som fick namnet Game & Watch av Nintendo var förutom ett bärbart spel även tänkta att kunna användas som klocka med alarm funktion - hur många som verkligen utnyttjade funktionen kan man dock fråga sig. Totalt släpptes det 60 olika G&W spel i världen (av Nintendo). Sedan finns det en mängd kopior i både metall och plast med namn som Game & Time, Time & Fun osv. Men inget spel slår Nintendos original Game & Watch.

Jag kände mig tvungen att faktiskt själv testa alarmfunktionen. För att se om jag skulle vakna av det pipande ljudet. Jag ställde in mitt gröna dubbelskärmade Zelda spel på Alarm kl 07.00.
Och visst ringde klockan på morgonen därpå, funkade klockrent! :)

Ovan ses ett ark med Game & Watch klistermärken.
När man vinklar klistermärket så rör sig Game & Watch gubbarna på skärmen likt spelen gör.
Väldigt coolt och väldigt nostalgiskt.

GW Stickers

Space Turbo - Nyheter 16 jan 2007

Mer handhållet till samlingen
Fast handhållet är det knappt, lite väl stort för att hållas i händerna och spela. Detta spel (som mer ser ut som en flygspak i en cockpit) är från 80-talets underbara år. Skaparna bakom spelet är företaget Tomy, och dom har under många år (sisådär 80 år) producerat leksaker. Spelet i sig fungerar som dom där gamla bilspelen med ratt som fanns på 80-90-talet, där man styrde en bil eller motorcykel på en väg och så tjöt det ett billjud ut genom högtalaren - inte jättekul. Det här spelet ser mest coolt ut! Och för 3 pund så är det inte så mkt att snacka om.. :) Tyvärr ingen box eller manual, endast spelet.

Space Turbo

Space Chaser - Nyheter 15 jan 2007

Ett 80-tals handhållet spel med box
Detta blir mitt andra Space Chaser spel. Mig veterligen så finns det 2 st olika Space Chaser släppta, dock i båda Japansk och Västerländsk version, så jag det blir väl fyra stycken då. :) Snyggt spel som verkligen andas retrofuturistisk design lång väg, den där typiska 70-80-tals Sci-Fi designen. Däremot så var det ingen hit att spela, det väsnas som f-n rent ut sagt, spelet går ut på att man ska skjuta ner ufon på skärmen. Men helt klart ett skoj spel att ha samlingen ändå, främst för att boxen finns i behåll.

169877-1

Välkommen till Nyhetsbloggen!

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer ni kan läsa om mina senaste inköp och fynd till min tv-spelssamling.
Meningen med bloggen är att förgylla andra samlare & gamers vardag med sköna spelprylar!
Låt dig inspireras i ditt samlande över vad som finns därute att leta reda på.

Retro tv-spel har nåt alldeles extra. Förutom den direkta nostalgin och minnena från barndomen så är ofta spelens boxar från 70-80 och 90-talet fantastiskt dekorativa med sin tids retrodesign. Därför så kan den här bloggen även förgylla en designintresserad besökares dag och inte bara den djupt insnöade tv-spelssamlaren och gamern  - Alla är välkomna att läsa om nya prylar varje dag!




© 2007 MXS.SE
Markus Swerlander - [email protected]



BlogRankers.com  Bloggtoppen.se
Uppslaget.SE
InternetStart - Din startsida och Guide till Internet
Bloggkartan.SE
Nyligen.SE
Startsidan.org

Free Hit Counters
Free Counter Started 2007-01-19